UA / RU
Підтримати ZN.ua

Третя хвиля COVID-19 в Україні пішла на спад

Станом на 5 грудня коронавірус підтвердили у 6,6 тисячі українців, ушпиталили майже 3 тисячі людей.

В Україні станом на неділю, 5 грудня, підтвердили 6 622 нових випадків COVID-19, серед хворих 690 дітей і понад 68 медпрацівників. Від початку епідемії коронавірусом інфікувались понад 3,4 млн українців, повідомляє пресслужба МОЗ.

За добу з лікарень виписали 9 274 людини, ушпиталили - 2 926, не змогли подолати ускладнення захворювання 278 пацієнтів. Із самого початку епідемії ковід став смертельним для понад 88 тисяч українців, перехворіли на нього 3 мільйони людей.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щепили 13,7 тисячі осіб (за добу – 112 657), повністю імунізовано 11,7 тисячі українців (за добу – 72 379).

Читайте також: У ВООЗ прозвітували про смертність від штаму "омікрон"

У світі поширюється новий штам коронавірусу «Омікрон», який є заразнішим за «Дельту» і може спровокувати новий спалах захворюваності.

Україна обмежила в’їзд для громадян низки країн південної Африки, а також посилила карантинні обмеження – нові правила почнуть діяти з 6 грудня.

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.