UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи застосували ствольну артилерію на луганському напрямку

Четверо українських військовослужбовців отримали поранення в зоні АТО.

У неділю, 14 травня, бойовики російсько-терористичних формувань 24 рази порушили режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції. З початку доби окупанти активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети, а на Луганщині задіяли ствольну артилерію. Через ворожы обстріли поранення отримали четверо українських військовослужбовців, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільшу кількість збройних провокацій противника було зафіксовано на донецькому напрямку. По Авдіївці, Кам'янці, Верхньоторецькому та Зайцевому окупанти били зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, по Кам'янці терористи били з танка.

Широкине на приморському напрямку також зазнало обстрілів з мінометів калібру 120 міліметрів. По Гнутовому та Павлополю бойовики вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. Під Водяним були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Новозванівку на Луганщині окупанти накрили вогнем зі 152-мм артилерії та 82-мм мінометів, а районі Кримського задіяли БМП. Позиції Збройних сил України під Станицею Луганською та Новоолександрівкою терористи обстрілювали з станкових протитанкових гранатометів. Троїцьке опинилося під вогнем зі 122-мм гаубиць.

Читайте також: В Донбасі російські військові підірвались на міні бойовиків - розвідка

Нагадаємо, напередодні бойовики 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України. Протягом дня терористи активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети та ствольну артилерію.

12 квітня Тристороння контактна група під час зустрічі у Мінську підтвердила прихильність досягнутим 29 березня угодами. Проте терористи в Донбасі жодного дня не дотримувалися режиму "тиші".