UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи застосували міномети, ствольну та реактивну артилерію в зоні АТО

За Мар'їнці бойовики вели вогонь з РСЗВ "Град-П", а по Кам'янці вдарили з танка.

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною, але контрольованою. Бойовики російсько-терористичних формувань не припиняють обстріли позицій Збройних сил України та населених пунктів уздовж лінії розмежування.

У четвер, 15 червня, окупанти 20 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Вранці терористи завдали удару з РСЗВ "Град-П" по житлових кварталах Мар'їнки на приморському напрямку, вразивши осколками кілька будівель. Місцеві жителі під час обстрілу не постраждали. По позиціях ЗСУ в районі Мар'їнки та Павлополя окупанти били з мінометів калібру 120 міліметрів, а по Красногорівці – з 82-мм мінометів. Широкине, Водяне, Лебединське, Талаківку та Чермалик ворог обстрілював з гранатометів і стрілецької зброї.

Близько 7:00 терористи накрили вогнем зі 122-мм гаубиць Південне на донецькому напрямку. Кам'янку противник інтенсивно обстрілював з танка і 120-мм мінометів. Позиції ЗСУ в районі Новолуганського опинилися під вогнем з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів. Верхньоторецьке, Кам'янка та південні околиці Авдіївки зазнали обстрілів з гранатометів і стрілецької зброї.

У штабі відзначили зниження вогневої активності потивника на луганському напрямку. У темний час доби поблизу Новозванівки були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї. По Малиновому окупанти завдали удару з гранатомета, а Катеринівку обстріляли з міномета калібру 82 міліметри.

Читайте також: Штаб АТО показав наслідки обстрілу террористами Сухої Балки

Нагадаємо, напередодні бойовики 14 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Зі ствольної артилерії терористи вдарили по Чермалику, а по Новолуганському стріляли з танка. Біля опорних пунктів ЗСУ розірвалися більше десяти снарядів з гармат калібру 122 міліметри.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".