UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тернопільщина може перейти до "зеленої" зони карантину – Степанов

Область чотири дні відповідає показникам, визначеним МОЗ.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про те, що Тернопільська область може потрапити до “зеленої” зони карантину, передає hromadske. Він також назвав кілька областей, які кілька днів перевищують визначені Міністерством охорони здоров’я показники.

Так, за словами Степанова, Тернопільщина вже чотири дні відповідає необхідним показникам, тому може потрапити до “зеленої” зони.

Також міністр зазначив, що Вінницька область шість днів не перевищує чотири показники МОЗ. При цьому Рівненська та Харківська області дев’ять та шість днів відповідно перевищують показники, які потрібні для потрапляння до “зеленої” зони.

Читайте також: Як регіонам вийти з «червоної» зони карантину: інструкція від МОЗ

Нагадаємо, 22 липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але змінив його умови. Окрім обмежень, обов'язкових для всіх регіонів України, з 1 серпня діють додаткові, залежно від того, до якої із зон відноситься та чи інша область.

 У червону зону увійшли Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівецької області. Однак місцева влада не згодна з таким рішенням ТЕБ і ЧС.

МОЗ визначила чотири показники для переходу між зонами, а саме: завантаженість ліжок, кількість тестувань, динаміка росту і коефіцієнт виявлення нових випадків. Однак тепер вони обчислюватимуться за допомогою автоматизованого програмного забезпечення. Самі ж норми гармонізувалися з європейськими.