UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тернопіль послаблює карантин з 26 квітня

У місті відновляють ургентну хірургічну та травматологічну меддопомогу.

Місто Тернопіль послабляє карантин з 26 квітня. Ріщення прийняв Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом, повідомляє пресслужба міської ради Тернополя.

Місцева влада прийняла такі рішення щодо послаблення обмежень з 26 квітня:

Крім того, з 24 квітня місто відновлює ургентну хірургічну та травматологічну меддопомогу в лікарні швидкої допомоги.

Також на засіданні внесли пропозицію відкрити на базі міської лікарні №3 відділення для реабілітації пацієнтів з постковідним синдромом.

Зазначимо, що зараз Тернопіль перебуває в "помаранчевій" зоні карантину.

Читайте також: Україна пройшла пік третьої хвилі коронавірусу – Степанов

Нагадаємо, що державна комісія з питань ТЕБ та НС на засіданні 21 квітня вирішила послабити карантинні обмеження у Чернівецькій області - сьогодні, 22 квітня, з півночі регіон перебуває у "жовтій" зоні. Саме з цього часу "Укрзалізниця" відновлює повноцінне курсування поїздів далекого сполучення в Чернівецьку область.

Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що необхідності в загальнонаціональному локдауні на сьогодні немає. У НАН України також повідомили про те, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується.

За минулу добу, 21 квітня, в Україні діагностували 16 235 нових випадків коронавірусної хвороби. Було госпіталізовано 3 904 особи. Упродовж середи 18 831 особа одужала від коронавірусу (за весь час пандемії в Україні одужало 1 533 303 особи), 470 осіб померло від ускладнень хвороби (за весь час померло 41 266 осіб).

16 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив у парламенті на годині запитань до уряду. На тлі постійних зривів плану вакцинації, Степанов пообіцяв всеосяжну імунізацію українців цього року. У чому ще маніпулює міністр, розповідаючи про боротьбу з пандемією в Україні, читайте в статті Алли Котляр "Епідемія маніпуляцій" у ZN.UA.