UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терехов: Один або два Patriot не вирішать всі питання для Харкова. Потрібна ціла система

"Це вкрай необхідно".

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що місто потребує найсучаснішої системи протиповітряної оборони для захисту від російських обстрілів. Про це повідомляє РБК-Україна.

За його словами, наразі у місті стало "трохи тихіше" і харків’яни "відчувають вплив" обмеженого дозволу для України бити по військовій інфраструктурі на території РФ.

"Були ліквідовані системи, які обстрілювали Харків – установки С-300/С-400, після цього, звісно, трохи поменшало обстрілів міста. Але сьогодні росіяни переважно обстрілюють нас ФАБами і КАБами, і з цим теж потрібно щось робити. Нам потрібна найсучасніша система протиповітряної оборони, бо не можна казати, що один або два Patriot вирішать всі наші питання – ні. Ціла система потрібна, щоби вона була побудована для захисту неба над Харковом, це вкрай необхідно", – зазначив Терехов.

Він також розповів, що наразі у місті перебуває і живе більше мільйона мешканців.

Читайте також: США не дозволяють Україні бити більше, ніж на 100 км вглиб Росії – The Washington Post

"Сьогодні кількість населення трохи зменшилась. Однак це пов'язано з сезонністю – на літній період люди просто виїжджають, хтось відпочивати, і повертаються. Це було завжди в таких мегаполісах як Харків і під час мирного життя. Але ще раз підкреслю, що масового відтоку немає", – сказав міський голова.

Нагадаємо, міський голова Харкова Ігор Терехов також розповідав, що до середини осені у місті запровадять диференційовані повітряні тривоги, тобто вони будуть лунати окремо для області і окремо для обласного центру.