UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тепло в житлові будинки Києва обіцяють запустити до 1 листопада

У кожному районі складено графік запуску будинків.

Київська держміськадміністрація вже видала розпорядження про початок опалювального сезону в Києві з суботи, 23 жовтня, проте для повного запуску будинків до тепла необхідно сім днів. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання Київради.

"Вийшло розпорядження КМДА про початок опалювального сезону з суботи, 23 жовтня. Всі технічні заходи з підготовки виконані, і з суботи почнемо запуск системи. Але система теплопостачання Києва достатньо велика і потужна, тому на плановий запуск необхідно близько 7 днів", - зазначив він.

За словами Пантєлєєва, відносно житлового фонду у кожному районі складений графік запуску будинків.

"Будемо інформувати всіх про перебіг подій", - пообіцяв заступник голови КМДА.

Щодо закладів соціальної сфери, за словами Пантєлєєва, об'єкти підключаються за заявками керівників установ. Фактично, такі заявки можна було подавати ще з 1 жовтня.

"Мова йде про заклади соціальної сфери: про школи, садочки, лікарні. Зараз ці об'єкти фактично підключені", - зазначив чиновник КМДА.

Нагадаємо, 7 жовтня 2021 року Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства "Київтеплоенерго" на 2 мільярди гривень. Рішення ухвалили, щоб не допустити зростання тарифів для населення.

За словами київського міського голови Віталія Кличка, актуальна на сьогодні вартість природного газу вже у вісім разів вища, ніж минулого року, а також від тієї ціни, що закладена в тариф "Київтеплоенерго".

Торік опалювальний сезон в Києві стартував 15 жовтня.

Тарифи на опалення в Києві залишаться на рівні минулого року. Про це у інтерв’ю Сергію Следзю, редактору економіки ZN.UA, розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв«Швидше за все, початком чергового опалювального сезону буде найближча субота... але для багатьох будинків це не обов’язок підключатися».