UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тенденція до зниження цін: в Україні подешевшала капуста

Роз'яснення дали аналітики.

В Україні цього тижня спостерігалося зниженням цін на білокачанну капусту. Однією з причин такої ситуації стала відсутність попиту, що обумовлено низькою якість цього овоча. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Виробники пояснили, що в цьому сезоні погода погано позначилася на товарному вигляді середніх сортів капусти. Фермери готові надавати знижки для покупців, намагаючись тим самим прискорити реалізацію некондиційного товару.

Читайте також: Ціни на помідори знизилися: скільки вони коштують

Так, цього тижня українські господарства відвантажували капусту по 17-24 грн/кг ($0,41-0,58/кг), що в середньому на 13% нижче, ніж наприкінці минулого тижня.

Аналітики зазначили, що починаючи з середини липня, білокачанна капуста на внутрішньому ринку України поступово дорожчала, що було пов'язано з недостатньою пропозицією продукції від місцевих виробників. Ті, своєю чергою, пояснювали зменшення пропозиції спекотною та посушливою погодою, яка утримувалася практично на всій території України до кінця липня.

Експерти пояснили, що попри зниження цін, зараз капусту продають в середньому у 3,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається зростання цін на один з овочів борщового набору.