В Україні продовжують дорожчати продукти, а тому цього року українцям доведеться серйозно переглянути звичне новорічне меню. Є смачні та бюджетні рецепти святкових страв, які можна приготувати і при цьому не витратити надто багато, пише «УНІАН»
Салат «Шуба» із солоними огірками
Інгредієнти: картопля (300 г), солоні огірки (150 г), яйця (2 шт), морква (100 г), цибуля ріпчаста (100 г), буряк (150 г), майонез (300 г), зелена цибуля (пучок).
- Відварити буряк, моркву, картоплю та яйця, потім всі ці продукти натерти на великій тертці. Викласти на тарілку шар картоплі, зверху – подрібнені солоні огірки та моркву.
- Змастити майонезом, викласти цибулю. Ще раз змастити майонезом, додати подрібнені яйця. Знову змастити майонезом і завершити салат шаром натертого буряка.
- Прибрати в холодильник на ніч, а потім подавати до столу, прикрасивши зеленою цибулею.
Картопляний торт на сковороді
Інгредієнти: картопля (500 г), яйця (2 шт.), борошно (150 г), цибуля ріпчаста (150 г), сметана (300 г), сіль, олія, перець, зелена цибуля для прикраси
- Картопля натерти на великій тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Після цього дрібними частинами додати борошно, а потім натерту на велику тертку цибулю. Отриману масу посолити та поперчити.
- Розігріту сковороду рясно полити олією та викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь та обсмажувати 10 хвилин.
- Зняти перший картопляний млинець, укласти його на тарілку, змастити сметаною і поперчити. Таким же чином посмажити млинці з "тіста", що залишився. Останній шар змастити сметаною і посипати зеленою цибулею.
Куряча печінка з цибулею та борошном по-берлінськи
Інгредієнти: куряча печінка (400 г), цибуля ріпчаста (200 г), яблука кислі (2-3 шт), борошно (100 г), сіль, вершкове масло, перець, зелена цибуля для прикраси
- Вимиту та очищену курячу печінку посолити, поперчити. Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин.
- Прибрати печінку зі сковороди, замість неї викласти цибулю, нарізану кільцями, обсмажувати 5-7 хвилин.
- По готовності цибулі пересипати в тарілку, а на сковороді обсмажити яблука, нарізані часточками. Для подачі взяти гарну тарілку, викласти на неї печінку, зверху – цибулю, а в кінці – яблука. За бажанням страву можна посипати зеленою цибулею.
Відмінно поєднується з рисом та овочами, пюре або печеною картоплею.
Салат «Мімоза» з корейською морквою
Інгредієнти: сардина в олії (200 г), цибуля ріпчаста (100 г), яйця (2 шт.), картопля (200 г), морква по-корейськи (100 г), плавлений сир (100 г), майонез (50 г) ), зелена цибуля для прикраси
- У глибоку ємність викласти сардини, розім'яти вилкою. Додати дрібно нарізану цибулю і перемішати.
- Картоплю відварити в мундирі, очистити, натерти на тертці. Почати сервірувати салат – викласти на тарілку картоплю та змастити її майонезом.
- Далі – рибу з цибулею та натерте яйце, знову промазати майонезом.
- Наступний шар - тертий сир та майонез. Завершальний етап - корейська морква та прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.
Коул Слоу
Інгредієнти: синя капуста (400 г), консервована кукурудза (200 г), цибуля (100 г), морква по-корейськи (100 г), майонез (200 г), сіль, перець, зелена цибуля для прикраси.
- Капусту вимити, нашаткувати, злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти салатник.
- Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати.
- Заправити салат майонезом та ще раз перемішати. Прикрасити блюдо зеленою цибулею.