UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будуть температурні рекорди: головний синоптик України розповів про погоду у серпні

Середня температура серпня за останні 30 років в Україні виросла майже на 2 градуси.

Серпень цього року буде дуже спекотним, з високою температурою повітря 30 градусів і вище.

Про це в інтерв'ю УНН розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Водночас він зазначив, що точних прогнозів погоди на період більше місяця і навіть на місяць вперед не існує, але є просто розрахунки за кліматичними моделями, виявлені тенденції зміни погодних умов і температурного режиму у місячному розрізі для України.

«Користуючись цими речами, можна сказати, що серпень за тими тенденціями зміни клімату, він другий після липня по підвищенню температури повітря", - зазначив Кульбіда.

За його словами, середня температура серпня за останні 30 років в Україні виросла майже на 2 градуси.

"Це говорить про те, що в 99% температура повітря серпня місяця все одно буде вище за будь-які кліматичні норми - і значно вище. Слід очікувати, що серпень буде спекотним», - наголосив синоптик.

Також, за словами Кульбіди, спрогнозувати кількість опадів складно, але загалом серпень повинен бути спекотним з великою кількістю днів з високою температурою повітря 30 і вище градусів.

«І не виключено, що будуть побиті температурні рекорди. Але, однозначно, що так не буде цілий місяць. Будуть періоди певних погодних змін, зниження температури, але вони будуть дуже короткочасні", - зазначив директор Укргідрометцентру.

Читайте також: Пожежі в Арктичній зоні пов'язали з аномальною погодою в Сибіру

Вчені з Ланкастерського університету заявили про те, що зниження кількості авіарейсів під час карантину, викликаного новим коронавірусом, негативним чином вплинуло на прогнози погоди, зробивши його менш точним.