UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя Вовк зупинив розслідування ДБР у справі брата Кличка - ЗМІ

Фірма Кличка-молодшого незаконно придбала 100-річний будинок в центрі столиці.

Державне бюро розслідувань (ДБР) закрило кримінальне провадження, в якому фігурувала фірма брата мера Києва Володимира Кличка, після рішення скандального судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка. Останній відмовив слідчим у продовженні термінів досудового розслідування. Про це інформують журналісти "Слідство. Інфо".

За їх даними, в липні 2019 Державне бюро розслідувань почало розслідування щодо заволодіння комунальною будівлею в центрі Києва. Це так званий «Будинок автора», якому понад сто років. Будинок площею понад 1400 квадратних метрів розташований на вулиці Богдана Хмельницького.

У липні 2019 го міська влада провела аукціон, на якому «Будинок автора» за 44,5 мільйона гривень викупила компанія Кличка-молодшого «Віт-Плюс». Цікаво, що вказаний аукціон проводився між арештами будівлі - саме тоді долею столітнього будинку зацікавилися слідчі ДБР. Суд наклав на неї арешт, заблокувавши приватизацію. Мерія наполегливо домагалася скасування цього арешту. Зрештою у них вийшло - Печерський райсуд столиці скасував арешт. За два тижні, поки слідчі ДБР проходили процедури повторного накладення арешту, міська влада продала столітню будівлю фірмі Кличка-молодшого.

Читайте також: Антикорупційний суд обрав запобіжний захід судді ОАСК і фігуранту «плівок Вовка» – ЦПК

З початку 2021 слідчі ДБР звернулися до суду з проханням продовжити їм термін досудового розслідування у цій справі ще на півтора року. Правоохоронці в суді переконували, що залишилося кілька кроків: провести ряд експертиз і допитати представників двох компаній, серед яких і фірми Кличка-молодшого. Але суддя Сергій Вовк відхилив клопотання слідчих.

Однак уже 25 січня 2021 ДБР закрило кримінальне провадження, в якому фігурує компанія Володимира Кличка.

Раніше повідомлялося про те, що суддя Вовк допомагав людям Коломойського вирішити одну зі справ "ПриватБанку" на 9,2 млрд гривень.