UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд зобов'язав ГПУ виплатити звільненому Кулику 1,6 млн гривень

Суддя Павло Вовк повністю задовольнив позовні вимоги Кулика.

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру виплатити звільненому прокурору Костянтину Кулику близько 1,6 млн гривень премій і компенсацій за роботу на посаді військового прокурора сил Антитерористичної операції. Про це повідомляє РБК-Україна.

Наголошується, що Кулик подав позов до суду з вимогою нарахувати йому належну премію та грошову компенсацію за період роботи військовим прокурором.

Суддя Павло Вовк повністю задовольнивши позовні вимоги Кулика.

"Екс-прокурор знаходився в районі проведення АТО і має статус "учасник бойових дій", а значить йому належить одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби", - заявив суддя.

За даними суду, Кулику покладені премії і компенсації в розмірі 1 617 952 грн.

"ГПУ намагалася довести суду, що при звільненні з військової служби в 2017 році Кулик сам подав рапорт про відмову від перерахування належних йому премій і компенсацій, але суд відхилив цей аргумент", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, нещодавно звільнений з Генпрокуратури прокурор Костянтин Кулик почав оформлення документів для роботи в Службі безпеки України.

В 2016 році Кулику пред'являли звинувачення в незаконному збагаченні, так як він володів великими грошовими активами, квартирами в центрі Києва і дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на посаду начальника міжнародного відділу ГПУ. На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена.Саме Кулик підготував досьє зі звинуваченнями Хантера Байдена, що призвело до політичного напруження в США і справи про імпічмент чинного президента Дональда Трампа. В даному досьє стверджується, що українські прокурори мають докази корупції, спрямовану на особисте збагачення Джо Байдена.

У березні 2019 року інформаційне агентство "УНІАН" повідомило, що прокурор у справі Курченко Костянтин Кулик висунув підозри, в тому числі, представників оточення президента Петра Порошенка. Після чого Петро Порошенко заявив, що Кулик "отримав наказ"від олігарха Ігоря Коломойського звинувачувати його у втручанні у "справу Курченка".