UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця

Амосову вчетверте відновили на посаді.

Печерський районний суд Києва відновив на посаді ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову. Про це вона повідомила у своєму Facebook.

За словами Амосової, раніше на посаді її відновили три судові інстанції та Верховний суд.

Одночасно наказом Міністра юстиції від 21.11.2019 скасовано незаконне внесення сільським своетом Вінницької області в реєстр Кучина Ю. як керівника НМУ ім. А. А. Богомольця. Також суд зобов'язав НМУ виплатити 278 тисяч грн зарплати за час вимушених прогулів (більше року). Також Моз виплатить їй 1 млн грн моральної компенсації і оплатить судові витрати в розмірі 4500 грн.

Амосова також повідомила, що результати незаконної діяльності "екс-заступника колишньої голови МОЗ та її поплічників" покаже аудит, який також буде долучено до справи.

"Цифри продемонструє аудит, результати якого будуть оприлюднені і долучені до кримінальних впроваджень. Незаконно звільнені працівники повинні повернутися до роботи, і така ганебна практика беззаконних звільнень має припинитися. До появи угруповання імені Супрун подібного в незалежній Україні не відбувалося ні в одному університеті", - прокоментувала Амосова.

20 лютого 2018 року в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підписала наказ про відсторонення від посади ректора НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової. У міністерстві пояснили це рішення зривом іспиту "Крок-1. Стоматологія" через конфлікт між університетом та Центром тестування при МОЗ. Амосова ж стверджує, що рішення про її відсторонення "є зведенням рахунків". Суд тричі відновлював Амосову в посаді, а МОЗ її звільняв.

3 вересня поточного року в Національному медичному університеті ім. Богомольця відбулися вибори ректора. Перемогу в другому турі здобув Юрій Кучин – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти.

Детальніше про проблеми в Національному медичному університеті читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Скуті одним ланцюгом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".