UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд РФ розгляне зміну підсудності справи Савченко 21 серпня

Місто розгляд справи льотчиці може бути змінений.

Ростовський обласний суд розгляне зміну підсудності справи української льотчиці та народного депутата Надії Савченко в п'ятницю, 21 серпня.

"Слухання Ростовського облсуду про зміну підсудності у справі Надії Савченко призначено на 10:00 21.08.2015", - повідомив на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат льотчиці Ілля Новіков.

Раніше в прокуратурі РФ вирішили направити справу української льотчиці у місто Донецьк Ростовської області. Захист оскаржив дане рішення.

"Більшість учасників майбутнього процесу - потерпілі, захист, свідки - живуть в Москві, Воронежі та інших містах, але не в Донецьку. Ми вважаємо, що всі вони необґрунтовано піддаються ризику через розгляду справи в суді Донецька", - пояснили адвокати.

Надія Савченко, згідно з даними захисту і української сторони, була викрадена в зоні бойових дій в Луганській області на початку липня 2014 року і вивезена на територію Росії, де вона звинувачується у вбивстві двох російських журналістів в Донбасі.

Напередодні захист надав новий доказ її алібі, яке стосується видеодопроса Надії Савченко бойовиками.

Іншим аргументом з боку захисту Савченко були дані телефонного білінгу, згідно з якими на час проведення обстрілу Савченко вже перебувала в полоні.

Адвокати Савченко неодноразово публікували докази невинності льотчиці.