UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд продовжив термін розслідування замаху на одеського активіста Михайлика

Розслідування продовжили до кінця січня 2019 року.

Київський районний суд міста Одеси продовжив до грудня наступного року термін досудового розслідування у справі щодо замаху на вбивство одеського активіста Олега Михайлика. Про це повідомила прес-служба Київського райсуду Одеси.

"До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння замаху на вбивство одеського активіста О. Михайлика. Розглянувши клопотання, слідчий суддя продовжив строк досудового розслідування до 4 місяців, тобто до 24 січня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 22 вересня в активіста Олега Михайлика стріляли біля його будинку. Він неодноразово виступав проти муніципальної адміністрації міста, зокрема, мера міста Геннадія Труханова. Пораненого госпіталізували і надали йому державну охорону. Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу.

25 вересня поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на Михайлика. Затримані на допиті визнали свою провину, суд відправив їх до СІЗО. За даними слідства, підозрювані є членами грузинського етнічного злочинного угруповання.

З початку 2017 року в Україні було скоєно більше 50 нападів на громадських активістів та журналістів. Найбільш напружена ситуація – на Півдні країни, зокрема, в Одеській та Херсонській областях. В жодному з випадків слідство не встановило замовників злочинів.

Одеські активісти вважають, що за терором проти них стоять мер міста Геннадій Труханов, а також близькі до нього бізнесмен Володимир Галантерник і кримінальний авторитет Олександр Ангерт на прізвисько "Ангел", які фактично монополізували корупцію в Одесі. А місцева поліція і прокуратура фактично захищають інтереси цього угруповання, та не виконують своїх професійних обов'язків.

Детальніше про ситуацію в Одесі читайте в матеріалі Ніни Перстньової "Біси міста "Ангела" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".