UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Дніпра оштрафував журналіста за фото Порошенка та кримінального авторитета

Суддя винесла рішення на користь позивача.

Бабушкінський районний суд Дніпра оштрафував головного редактора сайту "Цензор. Нет" Юрія Бутусова на 357 тисяч гривень за розміщення публікації на сторінці в Facebook і фото президента України Петра Порошенка в оточенні глави ПЦУ Епіфанія і кримінального авторитета Наріка. Про це повідомив журналіст.

Бутусов зазначив, що рішення було винесено заочно "кишеньковою суддею" кримінального авторитета Наріка ще 1 березня, незабаром Вища рада правосуддя звільнила Тетяну Єлісєєву "за численні порушення при винесенні судових рішень".

"Це прекрасна ілюстрація, що у нас відбувається з судами і яку владу отримала мафія в державі", - зазначає журналіст.

За словами Бутусова, позивачі звернулися до суду щодо публікації від 18 грудня 2018 року, з вимогою спростувати "недостовірну інформацію щодо осіб позивачів, а саме їх участь в організованих злочинних угрупованнях". У тексті публікації Бутусова міститься цитата Юрія Луценка щодо Олександра Петровського "Наріка", якого Луценко назвав "лідером організованого злочинного угруповання". Крім Наріка, на фотографії з Петром Порошенком присутній також "авторитет" на прізвисько Еміль, "права рука" Наріка. При цьому відповідне фото також міститься і на сайті президента України, а цитату Луценка можна знайти у відкритих джерелах. Журналіст має намір оскаржити рішення в суді.

За даними Нацполіції, в 2018 році з України було депортовані 11 злодіїв в законі.

На сьогоднішній день на території України залишається близько 25-29 злодіїв у законі. Більшість з них - вихідці з Російської Федерації та Грузії.

Детальніше про діяльність "злодіїв в законі" в Україні та їх співпрацю з російськими спеслужбами читайте у статті заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна "Кримінальний фронт гібридної війни проти України" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".