UA / RU
Підтримати ZN.ua

Страшенно смачні: ідеї святкових страв до Гелловіну

Вони сподобаються дітям та дорослим.

З1 жовтня, в останній день другого осіннього місяця, у багатьох країнах світу відзначають Гелловін. В Україні це свято також користується популярністю. За традицією люди влаштовують костюмовані вечірки, вирізають гарбузи і, звісно ж, лякають одне одного. Також популярністю користуються тематичні страви.
Видання «УНІАН» зібрало рецепти цікавих страв, які можна приготувати на святковий стіл.

Читайте також: Підготовка до Гелловіну: ідеї для костюмів

Сосиски «Мумії»

Взяти тісто, розрізати його на квадратики за розміром сосисок. Обгорнути сосиски так, щоб візуально тісто нагадувало розтягнутий бинт. Викласти на деко і запікати в духовці за температури 180°C до готовності тіста. Наприкінці намалювати гірчицею пики на сосисках.

УНІАН

Рисові кульки у вигляді гарбуза

Для прикраси:

Промити і висипати в каструлю, додати воду і морквяний сік. Якщо ви хочете отримати більш насичений колір, то можна додати томатну пасту або мелену паприку. Посолити, поперчити рис із соком. Довести рис до кипіння, варити 20 хвилин, потім остудити.

Змочити руки водою, сформувати кульки з рису, злегка притискаючи, щоб він тримав форму. Із маслин вирізати "очі" і "рот", а із зеленого перцю плодоніжку. Задекорувати кульки.

Печиво «Відьмині пальчики»

На 30 «пальчиків»:

Збити міксером розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце і лікер. Додати розпушувач, сіль, частину борошна і перемішати. Висипати на стіл решту борошна і швидко замісити тісто так, щоб воно було еластичним і не прилипало до рук. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.

Тісто, сформувати з нього ковбаску та розрізати на 30 частин. З кожної частини виліпити палець, ножем зробити малюнок (складочки, фаланги), з того боку, де має бути ніготь, прикріпити мигдаль.

Деко застелити пергаментом, пофарбувати мигдаль будь-яким варенням червоного кольору. Випікати печиво 10-20 хвилин за температури 180°C.

УНІАН

Пунш на Гелловін

Якщо ви будете робити такий напій для дітей, то можна замість червоного вина використовувати журавлинний морс.

Вилити яблучний сік у сотейник, додати корицю, цукор і мускатний горіх. Нагріти, але не кип'ятити. Почекати, поки охолоне, а потім процідити. Яблука очистити від шкірки і насіння, гострим ножем вирізати пики.

Змішати в ємності для пуншу червоне вино і яблучний сік із сотейника, покласти в нього яблука і додати палички кориці. Настоювати напій 1 годину, а потім подавати до столу.

Гарбузові мафіни «Павутинка»

Для цього рецепта вам знадобиться запечений або відварений гарбуз.

У мисці з'єднати яйце і цукор, потім збити вінчиком до утворення густої піни. Додати гарбузове пюре, сметану, соняшникову олію. Перемішати, додати соду, гашену оцтом, і знову перемішати. Змішати кукурудзяне та пшеничне борошно, просіяти, додати до суміші та замісити тісто.

Взяти формочки для кексів, помістити туди паперові капсули і заповнити їх тістом на 2\3. Випікати страву в духовці 20-30 хвилин за температури 180°C. Готові кекси посипати цукровою пудрою і прикрасити вирізаними фігурками кажанів. Альтернативний варіант - намалювати павутинку джемом або топінгом темного кольору.

Нагадаємо, як легко прикрасити свою домівку на Гелловін.