UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, коли Україна зможе отримати безкоштовну вакцину від COVID-19

У даний час в світі проходять клінічні випробування 25 різних вакцин від коронавірусу.

Сьогодні, 4 серпня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пообіцяв, що Україна отримає 8 мільйонів доз вакцин від коронавірусу з наступного року від механізму COVAX.

Медик заявив на брифінгу, що вакцина може бути безкоштовною або наданою за спеціальною ціною.

В даний час 25 вакцин-кандидатів проти COVID-19 досліджуються клінічно, а 6 з них знаходяться на кінцевій стадії досліджень.

Читайте також: У МОЗ готуються до другої хвилі коронавірусу – Ляшко

"Результати ми очікуємо до кінця року, і серійне виробництво має початися, сподіваємося, на початку 2021 року. Вакцини повинні з'явитися, зокрема, в Україні для профілактики поширення коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

Кабмін і МОЗ проводять переговори з виробниками та з урядами інших країн, щоб закупити необхідну вакцину за бюджетні кошти вже за іншими цінами. Щепленнями, за словами Ляшка, "будуть покриті всі групи ризику проти коронавірусної хвороби".

Раніше вчені Київського політехнічного інституту заявили, що поширення коронавірусу в Україні може бути уповільнено тільки в результаті поступової появи колективного імунітету приблизно у 60-70% населення.

Нагадаємо, в Києві кількість хворих коронавірусом збільшилася ще на 108 осіб, троє хворих померли. У столичні лікарні госпіталізували 13 пацієнтів. Решта перебувають на самоізоляції, під контролем лікарів, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Раніше ZN.UA писало, що будь-який Кабмін мріяв побудувати систему відносин між комунальними монополістами і населенням, щоб не мати до них ніякого відношення. Детальніше у матеріалі Олександра Сергієнка "Усі - у колгосп! Імені 1 травня".