UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, коли сили тероборони України отримають зброю

ТРО прикордонних районів мають дізнатися про свої місця дислокації.

Сили тероборони у прикордонних областях до 15 січня мають отримати зброю та дані про місця дислокації, а до початку лютого – по всій країні.

Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Вениславський, повідомляє "Еспресо".

"Необхідно розробляти план дій на будь-який непередбачуваний випадок. Саме цим зараз і займається наше військово-політичне керівництво", – сказав Веніславський.

З 15 січня ТРО прикордонних районів мають дізнатися про свої місця дислокації.

"Вже 15 січня у всіх прикордонних областях України бригади вже повинні за тими нормативними вказівками, наказами та актами отримати і зброю, і розуміти місця дислокації. До лютого ми повинні в усіх областях України зробити те саме, тому процес іде... Я розмовляв із командувачем силами ТРО, і він підтвердив це", - зазначив депутат.

Читайте також: НАТО в Україні — "питання життя і смерті" для Кремля

Раніше повідомлялося, що у Києві створюють штаб територіальної оборони. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко.

Система тероборони Києва має бути розгорнута найближчим часом. У січні планують провести командно-штабні навчання територіальної оборони столиці. Триває набір резервістів до бригади територіальної оборони Києва.

Росія вже кілька місяців активно нарощує війська на кордоні з Україною. На тлі розмов про можливість повномасштабної війни Росія вимагає від НАТО «гарантій безпеки», згідно з якими Альянс має відмовитися від приєднання України та будь-якої військової діяльності в Україні, Східній Європі, Закавказзі та Центральній Азії. Переговори РФ та НАТО з цих питань мають відбутися у січні.

29 червня Верховна Рада ухвалила за основу президентський законопроект №5557 "Про національний спротив". Документ передбачає залучення широких верств населення України до захисту своєї країни.