UA / RU
Підтримати ZN.ua

США пообіцяли подумати над поверненням ректора-втікача Мельника до України

Пайетт впевнений, що питання повернення Мельника розглянуть: у нас є прекрасне співробітництво у правоохоронній галузі з урядом України.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайетт вважає, що співпраця України та США у правоохоронній сфері дозволяє розглянути питання про повернення в Україну колишнього ректора Петра Мельника.

Про це посол сказав в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на питання, коли США повернуть Мельника до України.

Він зазначив, що йдеться про питання, які стосуються судових і правових процесів у Сполучених Штатах. За словами Пайетта, його країна керується законами, і він приносив присягу, що буде суворо їх дотримуватися.

"Тому через наявні закони про захист зокрема я не можу сказати нічого про статус людини, що приїхала і перебуває в США. Але я також зазначу, що у нас є прекрасна співпраця у правоохоронній галузі з урядом України. І я впевнений, що ця співпраця дозволить нам розглянути це питання", - сказав посол.

Як повідомлялося, Мельник був затриманий 27 липня під час отримання від двох громадян хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у ВНЗ, яким він керував.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно.

7 серпня на Мельника одягли електронний браслет для відстеження місця його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет.

14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук. Зараз Мельник знаходиться в місті Сан-Маркос в штаті Каліфорнія. !zn

Читайте також:

Міліціонер, який дозволив втекти ректору Мельнику стверджує, що бачив тільки на білборді

Генпрокуратура буде просити США видати Мельника

Петра Мельника оголошено у міждержавний розшук

Затримано за хабар ректора Податкового університету екс-регіонала Петра Мельника