UA / RU
Підтримати ZN.ua

США планують ввести обмеження проти китайських виробників напівпровідників

Обмеження передбачають заборону на постачання американського обладнання для виробництва мікросхем на заводи в Китаї, які виробляють передові мікросхеми NAND.

Сполучені Штати розглядають можливість обмеження поставок американського обладнання для виробництва мікросхем китайським компаніям. Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотири анонімні поінформовані джерела.

США через експортний контроль спробують обмежити китайське виробництво чіпів пам’яті без спеціалізованого військового застосування. Обмеження передбачають заборону на постачання американського обладнання для виробництва мікросхем на заводи в Китаї, які виробляють передові мікросхеми NAND.

Якщо адміністрація президента Джо Байдена зробить цей крок, це також може зашкодити і південнокорейським виробникам мікросхем пам’яті Samsung Electronics Co Ltd і SK Hynix Inc. Samsung має дві великі фабрики в Китаї, а SK Hynix Inc купує бізнес Intel Corp (INTC.O) з виробництва мікросхем флеш-пам’яті NAND у Китаї.

Читайте також: Росія не повинна мати доступу до напівпровідників для виробництва зброї — Байден

Адміністрація Байдена розглядає це питання на початковій стадії – нормативно-правових актів ще не розроблено.

Відповідаючи на прохання прокоментувати можливий крок, речник Міністерства торгівлі, який контролює експортний контроль, не уточнив деталі потенційних обмежень, але зазначив, що «адміністрація Байдена зосереджена на знищенні зусиль (Китаю) з виробництва передових напівпровідників для усунення значних ризиків для національної безпеки Сполучених Штатів».

Читайте також: Протистояння США і КНР: напівхолодна напіввійна напівпровідників

Нагадаємо, Конгрес США прийняв закон, згідно з яким уряд країни виділить $280 млрд на виробництво мікрочіпів та створить нові робочі місця у відповідній галузі. Передбачається, що це допоможе Штатам позбутися залежності від Китаю, який в останні роки став лідером у виробництві напівпровідників.