UA / RU
Підтримати ZN.ua

США назвали наступний крок РФ у війні проти України

Вашингтон попередив Росію про сувору відповідь.

В США заявили, що знають про наступний крок РФ у війні проти України. Зокрема, цей крок передбачає анексію тимчасово окупованих територій. Про це написало у фейсбук посольство США в Україні.

«Нам відомий наступний крок Росії. Росія закладає основу для анексії окупованої нею української території, що є прямим порушенням суверенітету України», - йдеться у дописі.

Вашингтон попередив Росію про швидку й сувору відповідь на спробу анексувати нові українські території, підкресливши, що такі плани РФ є прямим порушенням суверенітету України.

«Якщо Росія продовжить реалізацію своїх планів анексії, ми відповімо швидко й суворо разом із нашими союзниками та партнерами», - написало посольство США.

Читайте також: РФ хоче приєднати п’яту частину України: основні сценарії Кремля

Раніше повідомлялося, що США безсумнівно відреагують, якщо РФ спробує анексувати нові території України. Вашингтон також продовжить запроваджувати санкції проти проксі-посадовців і вживати інших заходів, які в майбутньому не дозволять коли-небудь визнати подібну анексію, заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Нагадаємо, РФ поспішає провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України, щоб дати підстави главі Кремля Владіміру Путіну приєднати їх до Росії вже у вересні.

Загарбники готуються організувати псевдоголосування в районах, які тимчасово контролюються російськими військовими та на територіях, які війська РФ можуть захопити найближчими тижнями, заявили джерела Bloomberg. Псевдореферендуми про приєднання до Росії планують провести до 15 вересня.