UA / RU
Підтримати ZN.ua

США нададуть додаткову допомогу Україні на вакцинацію

США забезпечать логістикою доставку вакцин, які потребують екстремально низьких температур

Сполучені Штати нададуть нову допомогу Україні в її зусиллях по отриманню та поширенню вакцин проти коронавірусу, які повинні прибути в Україну найближчими тижнями.

Про це тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін заявила в коментарі "Українській правді".

«Я з радістю повідомляю, що Сполучені Штати нададуть нову підтримку для отримання і розподілу перших 117 тисяч доз вакцини Pfizer, яка буде доставлена ​​в Україну в рамках Covax", - підкреслила Квін.

Завдяки цій новій допомозі органи охорони здоров'я України зможуть забезпечити безпечне зберігання і транспортування вакцини при надзвичайно низьких температурах, необхідних для вакцини Pfizer.

Оскільки державний сектор охорони здоров'я не має необхідних технічних потужностей для зберігання вакцини при таких низьких температурах, Україна потребувала підтримки для того, щоб дуже швидко організувати логістику, наголосила Квін.

Допомога Агентства США з міжнародного розвитку USAID дозволить укласти контракти з логістичною фірмою на підтримку Міністерства охорони здоров'я щодо отримання, зберігання і транспортування перших доз вакцини по всій країні.

Читайте також: Директор Pfizer пообіцяв прискорити отримання Україною вакцини від коронавірусу

Раніше голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що перший етап вакцинації українців від коронавірусу стартує в середині лютого, а другий етап вакцинації запланований на березень. Степанов запевнив, що Україна отримає 910 тисяч доз вакцин, в тому числі 210 тисяч доз від Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. За його словами, українці отримають паспорти про проведення протівоковідної вакцинації, за прикладом європейців, які проживають в Євросоюзі.