UA / RU
Підтримати ZN.ua

США чекають відповіді, що зробить Німеччина, щоб РФ не використовувала газ, як зброю проти України і Східної Європи - Кент

США чекають результату переговорів Зеленського і Меркель

США заявляють, що їхня принципова позиція полягає в тому, щоб Росія не використала газ, як зброю проти України і Східної Європи. Про це заявив заступник помічника державного секретаря США, в. о. тимчасового повіреного в справах США в Україні Джордж Кент, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Хочу розставити всі крапки над «і». США вважають «Північний потік» поганою справою. Це погано для України, це погано для енергетичної безпеки Європи, погано для Польщі і Балтійських країн. І справа не в тому, що наша позиція начебто змінилася. Ми ввели санкції проти російських кораблів і компаній, які брали в цьому участь. Ми також намагалися дати простір дипломатії для роботи. Німеччина каже - вони лідери Європи. Ми запитуємо: «Що ви зробите, як лідери Європи, щоб Росія не використала газ, як зброю проти України і Східної Європи?» Це наша принципова позиція», - сказав Кент.

Він підкреслив, що США уважно стежать і чекають результату переговорів канцлера Німеччини і президента України.

«А через тиждень канцлер буде у Вашингтоні. Подивимося, що буде через тиждень», - додав Кент.

Читайте також: Санкції США можуть зупинити "Північний потік-2" навіть після його запуску - Вітренко

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів про свою зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Під час саміту "Україна 30" він підкреслив, що поки у сторін різні бачення реалізації проекту "Північний потік-2".