UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справжня осіння погода: синоптикиня попередила про дощі

У найближчі дні погода зміниться.

За прогнозами синоптиків, у жовтні температура в Україні помітно знизиться. Також варто очікувати справжні осінні дощі. Про це розповіла синоптикиня Наталя Діденко.

Читайте також: Від тепла до заморозків: синоптик розповів, якою буде погода у жовтні

За її прогнозом, 5-6 жовтня до Києва завітає циклон із південного заходу, і зумовить справжню дощову погоду.

3 жовтня дощі пройдуть в західних областях України, можливо – на Миколаївщині та Херсонщині, проте на решті території пануватиме антициклональний характер погоди, тому буде сухо.

Температура повітря 3 жовтня у більшості областей України досить висока, протягом дня +20+26 градусів, у західних областях +13+17 градусів.

У Києві у четвер буде сухо, тепло, до +22 градусів, вітер південний, невеликий, ввечері завтра рвучкий.

«Дощів в Україні побільшає 5-6 жовтня, проте на сході та південному сході втримається суха погода. Між іншим, з найближчої неділі дощі поступово звільнятимуть Карпати - можна взяти маленьку відпустку для грибів», – зазначила синоптикиня.

Щодо прогнозу температури повітря на жовтень, листопад і зиму 2024/2025, то всі світові прогностичні центри одностайні у своїх висновках: температура повітря протягом найближчих місяців як у Європі, так і в Україні залишатиметься аномально високою. Цьому сприятиме як посилення парникового ефекту, так і особливості загальної циркуляції атмосфери, які будуть характерними для цього періоду. Якою буде зима та залишок осені розповіла в своїй статті «Якою буде погода восени та взимку в Україні» для ZN.UA завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.