UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу за позовом Романа Насирова про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 млн грн закрито

Верховний суд закрив провадження за позовом екс-голови Державної фіскальної служби

Касаційний цивільний суд закрив провадження за позовом екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насирова про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 млн грн до лікаря, який в суді свідчив про стан його здоров'я, повідомляється на сторінці Верховного Суду в соціальній мережі.

Судді прийшли до висновку, що, виходячи зі стану екс-глави, лікарі повинні були надати Насиров медичну допомогу без його згоди.

Комісійне обстеження Насирова за постановою детектива НАБУ також відбувалося в рамках закону, підтвердили в суді.

Тому, йдеться в заяві, немає підстав вважати, що дії лікарів викликали моральну шкоду скандальному посадовцю.

КГС ВС вирішив припинити провадження в частині розголошення лікарської таємниці щодо Насирова під час надання свідчень в якості свідка, та відшкодування моральної шкоди.

Читайте також: Шостий апеляційний суд підтвердив відновлення Насірова на посаді голови ДФС

Нагадаємо, 2 березня 2017 детективи НАБУ вручили главі УКРІНФОРМ Роману Насирова повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенко". Його звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

За даними слідства, протягом 2015 - 2016 років Насиров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів УКРІНФОРМ незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма" Хас ", ТОВ" Карпатнадраінвест ", ТОВ" Надра геоцентр ". Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 млрд грн.