UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа Шеремета: Антоненку продовжили цілодобовий домашній арешт

Розгляд справи продовжать 8 червня.

Суд Києва залишив обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під цілодобовим домашнім арештом.

Головуюча суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб оголосила про те, що клопотання захисника про зміну запобіжного заходу Антоненка задоволено не буде.

«Постанова остаточна, оскарженню не підлягає», - повідомила Голуб, передає "Укрінформ".

Сам Антоненко просив задовольнити клопотання його адвокатів. Він пояснив, що поки перебував під вартою, його дружина втратила роботу, утримання дітей «зараз у нас виходить не кращим чином».

Прокурор заперечив щодо задоволення цього клопотання.

Читайте також: Справа Шеремета: Юлію Кузьменко не відпустили на поруки головлікарів двох дитячих лікарень

Також під час засідання були досліджені матеріали, надані раніше, а саме: протокол огляду речей і документів, зокрема, фото однієї з обвинувачених у цій справі, Яни Дугар; доручення про проведення слідчих дій, зокрема, допитів ряду осіб; документи, що містять інформацію про майновий стан і доходи обвинувачених.

Розгляд справи відкладено до 13:00 8 червня.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має піти з посади, якщо буде доведено, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета була сфабрикована.

Міністр юстиції Денис Малюська пообіцяв, що Антоненку «виплатять грошову компенсацію» за майже два роки незаконного позбавлення волі, якщо його визнають невинним.