UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа ПВК Семенченко: суд заарештував «агента НАБУ» Шевченко з можливістю вийти під заставу

Суд призначив заставу в розмірі 5 млн гривень

Печерський райсуд Києва заарештував до 24 травня з можливістю вийти під заставу в 5 млн гривень Євгенія Шевченка, якого підозрюють (разом з колишнім народним депутатом від «Самопомочі» Семеном Семенченком) у створенні «приватної військової компанії».

Як повідомляє видання «ґрати», Шевченко взяли під варту в залі суду. Він сказав, що грошей на заставу у нього немає, але розраховує на допомогу друзів.

Захист має намір подавати апеляцію на рішення суду.

Раніше сам Шевченко заявляв, що не має відношення до охоронної компанії, яку створив Семенченко. Він розповів, що планував створити ПВК для роботи в Сирії і Афганістані, яка повинна була охороняти об'єкти і супроводжувати конвої за контрактами Держдепу США.

Читайте також: Приватна військова компанія Семенченка працювала в інтересах Коломойського – ЗМІ

24 березня в СБУ повідомили про те, що викрили й припинили діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої «приватної військової компанії». Її діяльність була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів, в т.ч. проти основ національної безпеки.

За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. У справі фігурують колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкій публіці як “позаштатний агент НАБУ”

Наступного дня в СБУ заявили про те, що в рамках справи про створення незаконного збройного формування пред'являть нові підозри. Зокрема у спецслужбі зазначили, що Семенченко “був фактично організатором, керівником і безпосередньо укладав трудові контракти та договори, йому оголошено про підозру за ч.3 ст.260 КК (створення не передбачених законом воєнізованих та збройних формуванні)”. А Шевченку “який виконував рольову участь, а саме, забезпечував пошук каналів фінансування і постачання військової амуніції, спеціального спорядження, техзасобів і боєприпасів, повідомлено про підозру за ч.2 ст.260. Также Шевченко дополнительно предъявили подозрение  по ч.2 ст.333 УК.