UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сподіваємось, більшість країн прийме жорстку позицію та змусить Росію відступити — Литвиненко

Секретар РНБО відзначив, що Україна хоче повернути порушені права.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Литвиненко заявив, що Київ сподівається побачити під час Саміту миру у Швейцарії жорстку і протилежну Росії позицію більшості країн, яка змусить агресора відступити й повернутися на бік правди та права. За його словами, переговори з Москвою передбачені у майбутньому, передає CNN Türk.

Секретар РНБО додав, що Україна очікує конкретних кроків, особливо у сфері харчової безпеки. Він наголосив, що на Саміт миру у Швейцарії запросили не лише країни Заходу, але й інші держави.

Читайте також: Зеленський заявив, що Україна запросила на Саміт миру Палестину та Ізраїль

Литвиненко підкреслив, що Україна хоче повернути свої порушені права. Вона хоче відновити територіальну цілісність, суверенітет та незалежність. Він зауважив, що також важливим є покарання російських злочинців.

«Путін хоче капітуляції України. Україна не здасться. Ми хочемо справедливості, ми хочемо міцного миру. Ми хочемо миру, який триватиме роками та дозволить Україні знову розвиватися», - підкреслив секретар РНБО.

Нагадаємо, Саміт миру у Швейцарії відбудеться у червні. Видання Bloomberg повідомляло, що при його підготовці дипломати зосередились на залученні якомога більшого числа країн з «Глобального Півдня». Зокрема, важливою є участь Китаю, чий вплив на Москву є вирішальним.

Раніше президент України Володимир Зеленський розкритикував Китай за допомогу Росії у зриві Саміту миру. Він заявив, що Москва використовує китайських дипломатів для зриву заходу у Швейцарії.