UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Рада розгляне подання на зняття недоторканності з п'яти депутатів

Генпрокурор Юрій Луценко повинен прибути до парламенту о 12:30.

Депутати Верховної Ради України розглянуть подання щодо п'яти народних депутатів сьогодні, 11 липня. Відповідне рішення озвучив предсетатель ВРУ Андрій Парубій.

Як повідомляє "Укрінформ", спікер ВРУ повідомив, що негайно зв'яжеться з генпрокурором Юрієм Луценком. Подання ГПУ, за його словами, будуть розглянуті ще до перерви, найближчим часом.

Перед цим депутати не підтримали пропозицію щодо розгляду подань у четвер, 13 липня, після розгляду на Регламентному комітеті ВРУ подання на Михайла Добкіна.

Як повідомляє "УНІАН", Парубій пізніше уточнив, що Юрій Луценко прибуде до сесійної зали парламенту до 12:30.

Нагадаємо, 21 червня Генпрокуратура внесла до Верховної Ради п'ять подань про притягнення до відповідальності народних депутатів України. Спікер ВР Андрій Парубій скерував їх до Регламентного комітету.

Подання стосуються наступних депутатів: Євгена Дейдея (НФ); Олеся Довгого ("Воля народу"); Андрія Лозового (РПЛ); Борислава Розенблата (БПП), і Максима Полякова (НФ).

29 червня генпрокурор Юрій Луценко також скерував до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. Його підозрюють у земельних махінаціях, вчинених на посаді міського голови Харкова.

Детальніше про перспективи кожного з подань читайте у статті Олександра Лємєнова "Дейдей Бабака" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".