UA / RU
Підтримати ZN.ua

СММ ОБСЄ направлена нота у зв'язку зі смертю військового ЗСУ під Гнутовим – українська делегація ТКГ

Українець загинув у результаті обстрілів з боку окупантів.

Українська сторона СЦКК направила Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ ноту у зв’язку зі смертю українського військового в Донбасі, який загинув через обстріли з боку бойовиків. Про це у Telegram повідомила пресслужба української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі.

“Вчора 21.01.21, близько 20.00 в районі н.п Гнутове, внаслідок обстрілу з боку противника загинув військовослужбовець ЗСУ. Українською стороною СЦКК було задіяно координаційний механізм: введено "режим тиші", висунуто вимогу щодо припинення вогню, підготовлено та направлено ноту до СММ ОБСЄ”, - йдеться у повідомленні.

Українська делегація висловила співчуття рідним та близьким загиблого військового.

Читайте також: Український боєць отримав осколкове поранення в Донбасі – штаб

Як повідомлялося, протягом минулої доби, 21 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано сім порушень режиму тиші. Зазначається, що збройні формування РФ відкривали вогонь біля Красногорівки, Пищевика, Широкино, Гнутового. 

З 00:01 27 липня в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За словами президента Володимира Зеленського, на Сході встановилося і триває найдовше з 2014 року перемир'я. Однак майже не було діб без обстрілів.