UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідчо-оперативна група СБУ потрапила під мінометний обстріл на Луганщині: фоторепортаж

Усі військовослужбовці залишилися живі.

Слідчо-оперативна група СБУ потрапила під мінометний обстріл у Трьохізбенці поблизу лінії розмежування на Луганщині. Окупанти накрили прифронтове селище вогнем з важких мінометів, пошкодили будівлі та знищили кілька автомобілів. Усі військовослужбовці вижили, повідомили в Службі безпеки України в четвер, 9 вересня.

Слідчо-оперативна група збирала в Трьохізбенці докази військових злочинів російських окупантів, які 8 вересня обстріляли населений пункт з артилерії калібру 122 міліметри. Снаряди вразили приватні і багатоквартирні будинки в Трьохізбенці, а також позиції Збройних сил України поблизу Кряківки. Бойові травми отримали шестеро бійців ЗСУ. Їм попередньо діагностували акубаротравму (контузія).

СБУ зареєструвала кримінальне провадження за статтею «терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки» (ч. 2 с. 258 Кримінального кодексу). Це вже 64-та кримінальна справа, відкрита СБУ з початку року за фактами ворожих обстрілів цивільних об'єктів лише на Луганщині.

Читайте також: Окупанти накрили позиції ЗСУ з артилерії і мінометів, важко поранено українського бійця

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я окупанти порушили його майже 2,5 тисячі разів, понад 60 українських військових загинули.

28 серпня окупанти вперше з 2017 року обстріляли Авдіївку : під артилерійським вогнем опинилися не лише військові об'єкти, а й цивільна інфраструктура. Поранення отримали вісім військовослужбовців.