UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слід забезпечити попередній відбір генетичного матеріалу у військових – Верещук

ДНК буде оцифровуватися та зберігатися в особовій справі.

Попередній відбір генетичного ДНК-матеріалу у військових і правоохоронців – таким було одне з головних питань під час вчорашньої наради з регіональними координаторами Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти. Про це повідомляє сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.   

«Безперечно, під час війни це надважливо», - підкреслила віцепрем’єрка Ірина Верещук, котра головувала на цій нараді. – «Генетичний матеріал усіх наших захисників повинен зберігатися в єдиній базі генетичних ознак. Саме завдяки наявності генетичних зразків буде спрощено процес ідентифікації».

Читайте також: Коли родини зниклих безвісти зможуть отримати пенсії від держави - відповідь влади

Обов’язкове відібрання біологічного матеріалу у військовослужбовців, а також членів добровольчих формувань територіальних громад передбачено законом. На його виконання вже розроблено порядок відібрання зразків геномної інформації людини. Згідно з цим порядком ДНК людини буде оцифровуватися та зберігатися в особовій справі військового. Нині вже закуплено обладнання для таких процедур. Їхній порядок наразі погоджується центральними органами виконавчої влади.

Раніше повідомлялося,з якими проблемами стикаються сім’ї зниклих безвісти воїнів.