UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скраплений газ у балонах: хто зможе отримати безкоштовно

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Попри війну, українці мають своєчасно оплачувати комунальні послуги. Зокрема, треба платити за газ. Але у деяких прифронтових областях вразливі категорії громадян забезпечуватимуть скрапленим газом у балонах безкоштовно. Про це пише пресслужба Мінреінтеграції.

У відомстві пояснили, що йдеться про експериментальний проєкт із забезпечення гуманітарним скрапленим газом вразливих категорій громадян на території Харківської, Сумської та Донецької областей.

Читайте також: Діти, що постраждали від війни: на які пільги вони мають право

«Деякі ЗМІ напевно несвідомо перекрутили інформацію. Використовуючи некоректні заголовки, некоректний контекст і підтекст, вони говорять про скасування оплати за газопостачання для мешканців зазначених областей. Такі повідомлення звісно вводять в оману громадян і створюють додаткову соціальну напругу», – наголосили у Мінреінтеграції.

Також у відомстві зазначили, що проєкт стосується лише скрапленого газу у балонах, який буде надаватися безкоштовно як гуманітарна допомога, тільки для проходження зимового періоду.

«Проєкт не стосується системи централізованого газопостачання і не скасовує жодних виплат за централізоване газопостачання», – йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції додали, що зараз експериментальний проєкт ще не затверджено, він проходить погодження із центральними органами виконавчої влади.

Раніше у Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, які пільги на комунальні послуги передбачені для багатодітних сімей.