UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скоро до школи: як навчатимуться діти-ВПО

Роз'яснення дали у МОН.

Через війну, яку розпочала РФ, вже третій рік поспіль школярі розпочнуть навчання 1 вересня в умовах війни. Зараз школярі перебувають на літніх канікулах. У Міністерстві освіти і науки (МОН) розповіли, як проходитиме навчання дітей, які є внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Читайте також: Як підготувати першокласника до школи: поради психолога

Як будуть вчитися діти-переселенці

У МОН пояснили, що діти, які були переміщені внаслідок російської агресії, з 1 вересня 2025 року будуть навчатись очно у школах за місцем свого фактичного перебування. З покроковою інструкцією, як перевести переміщеного учня в іншу школу можна ознайомитися за посиланням.

У відомстві додали, що діти-ВПО можуть упродовж 2024/2025 навчального року вчитись у своїх дистанційних класах, навіть якщо за місцем їхнього перебування є місця в школах з очним навчанням.

«Упродовж цього навчального року МОН разом з міжнародними партнерами з розвитку буде проводити адвокаційну кампанію, спрямовану на підвищення частки тих сімей, які розпочнуть навчання в очних школах з 1 вересня 2025 року», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, скільки коштуватиме зібрати дитину до школи в цьому році.

Нагадаємо, що школярам необхідно отримати медичну довідку. У Міністерства охорони здоров'я розповіли, до якого лікаря потрібно звертатися та коли проходити медогляд.