UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація з COVID-19 в Київській області поки стабільна - МОЗ

На Київщині завантажені лише 38% виділених ліжкомісць.

8 вересня повідомляється, що лікарні Київської області заповнені на 38%, передбачених для хворих COVID-19.

Статистику на брифінгу озвучила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

"У Київській області визначено 9 закладів охорони здоров'я першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, 825 ліжок в цілому виділено в Київській області для госпіталізації таких пацієнтів. І станом на 5 вересня в цих лікарнях знаходився 321 хворий з підтвердженим COVID-19 і 90 пацієнтів з підозрою. Таким чином, завантаженість ліжок в Київській області для лікування названої групи пацієнтів становила лише 38% ", - сказала Микичак.

Також вона прокоментувала інформацію ЗМІ про відмову пацієнту з пневмонією в госпіталізації в Києво-Святошинському районі через нібито відсутність місць. За словами заступника міністра, пацієнт хворів тривалий час, коли звернувся на лінію 103, також він не мав декларації з лікарем первинної ланки, а обслуговувався в приватному медзакладі.

Читайте також: Вчені опублікували фото, де чітко видно, як SARS-CoV-2 вбиває легені

"Ми розуміємо і знаємо, що проблема роботи диспетчерів, їх комунікації є надзвичайно складною темою сьогодні. Тому ініціюємо цілий комплекс заходів, щоб істотно поліпшити роботу диспетчерів, адже іноді від їх роботи залежить результат лікування пацієнта", - зазначила Микичак.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак також заявляла про перевищення 50% завантаженості ліжок для лікування хворих COVID-19 в Києві і ряді областей. Станом на 7 вересня в Києві завантаженість ліжок хворими коронавірусом становить 55%, у Вінницькій області - 53%, Івано-Франківській - 63%, у Львівській - 50%, Одеській - 66%, Рівненській - 56%, Тернопільській - 56%, Чернівецькій - 68% і Чернігівській - 59%.

Протягом понеділка, 7 вересня, в Україні зафіксували 2 411 випадків зараження коронавірусом. Всього з початку епідемії в країні - 140 479 підтверджених випадків COVID-19.

Відзначається, що в країні одужали 63 546 человек (940 за добу), 2 934 померли (57 за добу).

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 7 вересня затвердив механізм доплат до заробітної плати медичним працівникам. Медики зможуть отримати виплати вже до кінця вересня, заявив на брифінгу 7 вересня міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він зазначив, що на підвищення зарплат медпрацівникам уряд виділить 59,5 мільярда гривень.

Раніше ZN.UA писало, що без стійких інституцій і чіткої системи управління будь-яка стратегія і гроші на боротьбу з коронавірусом перетворюються в нуль. Детальніше в матеріалі "СOVID-19. Уроки першої хвилі".