UA / RU
Підтримати ZN.ua

Система соціального супроводу військових та їх сімей: які послуги можна отримати

Вона охоплює повний комплекс соцопіки.

У Збройних Силах України створили систему соцсупровіду для військовослужбовців та членів їх сімей. Начальник Управління соціального супроводу Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Ярослав Калініченко розповів, яку допомогу вони можуть отримати. Про це повідомляє Telegram-канал Military Media Center.

Калініченко пояснив, що система соціального супроводу включає в себе повний комплекс соцопіки над військовими та членами їх сімей з моменту призову військових і до звільнення з військової служби.

Читайте також: Зміни в законі: отримати статус ветерана війни стане простіше

«У військових частинах є відповідні офіцери з соціальної роботи, вводяться посади соцпрацівників, які здійснюють оцінку індивідуальних потреб військовослужбовців соціального характеру, надання цих послуг і спрямування військових та членів їх сімей до тих структур, або державних органів, які здатні вирішити ті проблеми, що безпосередньо впливають на військовослужбовців», – зазначив він.

За словами Калініченка, планується, що в одному батальйоні працюватимуть п'ять соціальних працівників.

Він додав, що важливим сегментом залишається робота з сім’ями військових, оскільки воїн має бути зосередженим на виконанні завдань.

«Для того, щоб він не переймався за своїх рідних, введено посади соцпрацівників у пунктах постійної дислокації підрозділів. Власне ці люди є провідниками між цивільним середовищем та військом. Крім того, відповідні фахівці є й в ТЦК та СП», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, як учасникам бойових дій отримати пільги на оплату житлово-комунальних послуг.