UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирія заявила, що у війні проти Башара Асада беруть участь українці

Сирійський посол заявив, що на боці опозиції воюють представники 83 країн світу, в тому числі і України. Дипломат не зміг назвати приблизну кількість громадян України, які беруть участь у війні.

На боці повстанців у Сирії воюють громадяни України. Про це заявив посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль. "Серед терористів є представники 83 країн, у тому числі з України", - заявив Мохамед Саїд Акіль.

Він зазначив, що це переважно кримські татари. У той же час посол не зміг сказати, скільки українців бореться на боці повстанців, а також чи є вони серед убитих. "Вони спалюють тіла вбитих бойовиків, тому в таких умовах неможливо вести статистику", - пояснив посол Сирії.

За словами Мохамеда Саїд Акіля, влада Сирії забезпечить захист всім громадянам України, які проживають на її території. "Сирія буде захищати і свій народ, і своїх гостей, і всіх іноземців, які проживають на нашій території. Це наш обов'язок щодо всіх", - сказав він.

Нагадаємо, за даними ООН, за час війни у Сирії загинули близько 100 тисяч осіб, з них - близько 7 тисяч дітей. Після хімічної атаки у передмісті Дамаска, жертвами якої, за інформацією американської розвідки, стали понад 1400 осіб, західні країни заговорили про можливе завдання удару по Сирії.

Президент США Барак Обама дав чітко зрозуміти, що сирійський президент Башар Асад повинен бути покараний за "звірячу і жахливу" атаку із застосуванням отруйних речовин, і виніс питання військової операції проти Сирії на схвалення конгресу. Чи підтримають його американські парламентарії, поки незрозуміло. Раніше британський парламент відхилив подібну пропозицію прем'єра Девіда Кемерона. Втручатися у сирійський конфлікт без санкції РБ ООН чи НАТО не стане і Німеччина. У той же час, висловили готовність стати союзниками США в цій операції Франція і Туреччина.

Офіційний Дамаск наполягає, що атака була провокацією з боку бойовиків опозиції. Інспектори ООН повинні подати свої висновки протягом двох тижнів. !zn

Читайте також:

МЗС рекомендує українцям терміново покинути Сирію

Путін попросив Обаму, як нобелівського лауреата, подумати про майбутніх жертв у Сирії

НАТО відмовилося втручатися у сирійський конфлікт: Це справа окремих країн