UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили АТО дотримуються перемир'я, щоб не провокувати Росію на введення "миротворців"

Українська сторона не використовує проти бойовиків авіацію.

Незважаючи на обстріл з боку бойовиків, сили АТО в Донбасі продовжують дотримуватися режиму припинення вогню. Порушення українською стороною мінських домовленостей може спровокувати введення на територію Східної України "миротворчих" сил РФ. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

За його словами, поки мінські домовленості ще в силі, українська сторона має можливість вести цивілізовану розмову з РФ, ЄС, які є підписантами мінських домовленостей.

Лисенко вважає, що дотримання режиму припинення вогню допомагає щонайменше, не провокувати протилежну сторону, яка намагається порушити ці домовленості.

Наголошується, що згідно з мінським домовленостями, Україна не використовує авіацію в Донбасі, однак та готова в разі необхідності до будь-яких завдань.

В РНБО повідомили, що не бачать необхідності в проведенні четвертої хвилі мобілізації в Збройні сили. За словами Лисенка, в зоні проведення антитерористичної операції достатньо сил і засобів не просто стримувати, а й облаштовувати другу і третю лінію оборони.

Бойовики припинили обмін полоненими. Слідующий обмін полоненими між бойовиками терористичних організацій і українською стороною може відбутися після чергових "мінських переговорів"

5 вересня в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 того ж дня.