UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штраф від ТЦК військовозобов'язані можуть перевірити за допомогою онлайн-сервісів безкоштовно або за гроші

Цей сервіс буде корисним тим, хто не встиг оновити дані

Для перевірки наявності стягнень від ТЦК щодо військовозобов'язаного можна використати безкоштовний сервіс Міністерства юстиції “Автоматизована система виконавчого провадження”. Після переходу на основну сторінку цієї системи потрібно буде ввести незначну кількість персональних даних, щоб дізнатися про наявність відповідного провадження. Цей сервіс є безкоштовним для користувачів.

Читайте також: У МВС пояснили, чи вимагатимуть у сервісних центрах військово-обліковий документ

Що необхідно вказати для отримання інформації?

Насамперед потрібно вказати прізвище, ім'я, по батькові потенційного боржника, а також число, місяць і рік народження. Також потрібно вказувати найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для юридичної особи – стягувача, тобто ТЦК. За наявності даних – реєстраційний номер провадження та період його відкриття в діапазоні дат.

“Дія”: як дізнатися про штраф?

Скористатися “Дією” можна як у вигляді електронного сервісу у розділі “Сервіси”, так і в мобільному застосунку. У першому випадку потрібно знайти послугу у розділі “Вчинення заходів щодо штрафів за порушення правил військового обліку”. Там буде наявна найпотрібніша узагальнена інформація. Такі самі дії треба зробити у застосунку, де буде приблизно той же обсяг інформації, зокрема сума штрафу та причини накладення.

Платна послуга від "Опендатабот"

Нещодавно сервіс Опендатабот надавав інформацію про наявність відповідного стягнення безкоштовно. Тепер це платна послуга сервісу. У сервісі “Опендатабот” виконати такі дії простіше – достатньо вказати ім'я та прізвище потенційного боржника. Також необхідно зазначити дату народження. Після сплати коштів буде видано відповідну онлайн-довідку.

Раніше Міністерство юстиції повідомляло, що якщо особа отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито виконавче провадження, вона побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП).