UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль: Завдання – максимально врахувати всі можливі втрати кожного громадянина внаслідок російської агресії

"Змусимо Росію за все заплатити".

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував, що уряд має порахувати усі збитки, яких завдала Росія своєю повномасштабною агресією на територію нашої держави. Про це він написав у своєму Telegram.

"Росія повинна відшкодувати всі збитки завдані війною. Координуємо роботу, щоб це було невідворотнім для агресора. Під час наради з Мін'юстом, Мінінфраструктури, Мінреінтеграції заслухав інформацію щодо структури та класифікації заподіяної шкоди, яка буде запропонована міжнародним партнерам. В пріоритеті - людиноцентричний підхід. Завдання - максимально врахувати всі можливі втрати кожного громадянина. У полі зору також збитки економіки, людського капіталу, підприємств. Як на рівні держави, так і на рівні громад. Обговорили функціонування та наповнення відповідних реєстрів. Всі дані фіксуються різними органами та будуть взаємодіяти з Міжнародним реєстром збитків, який був створений у травні на саміті Ради Європи. За підсумками наради дав необхідні доручення відповідальним міністерствам. Змусимо росію за все заплатити", – зазначив глава українського уряду.

Читайте також: Культурна спадщина: яких збитків зазнають пам’ятки від свавілля росіян

Раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявляв, що 1 день великої війни дорівнює 102 мільйонам євро або 4 мільярдам гривень збитків довкіллю. І це без урахування екоциду РФ на Каховській ГЕС.