UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль в черговий раз пообіцяв збільшити доплати медикам

Уряд також додатково облаштовує лікарні для хворих на коронавірус.

Кабінет міністрів України збільшить виплати лікарям на 3 тисячі гривень. Також зараз уряд працює над створенням додаткових місць у лікарнях для інфікованих коронавірусом. Про це під час останнього засідання повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"На ці потреби спрямовано майже 6 млрд гривень, а безпосередньо лікарям будуть збільшені доплати на 3 тисячі гривень", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Підвищення зарплат бюджетникам у 2021 році обійдеться в 47 млрд гривень - Мінфін

Як повідомлялося, в Україні медичні працівники отримують зарплати на 30% нижче. Середня заробітна плата в сфері охорони здоров'я 7087 гривень. Влада має намір до 2022 року збільшити середні зарплати в Україні до 15 тисяч гривень, а пенсії - до 5 тисяч гривень.

Також в період карантину понад 80 українських медиків померли від COVID-19, чверть заразилася на роботі. Більш 7,5 тисячі медпрацівників заразилися коронавірусом.

Детальніше про те, що не зробила влада для боротьби з епідемією за вісім місяців і що зобов'язана почати робити, прямо зараз, читайте в статті Алли Котляр "Коронавірус: Хибна вагітність влади".