UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль розповів, коли Україна планує вступити до ЄС

Прем'єр вважає, що вже у 2023 році відбудеться попередня стадія переговорів щодо вступу країни до спільноти.

Керівництво України має "дуже амбітний план" приєднання країни до Європейського Союзу протягом наступних двох років. Про це в інтерв'ю Politico заявив прем'єр Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, держава очікує, що вже цього року відбудеться попередня стадія переговорів щодо вступу України до спільноти.

Видання пише, що вже у п'ятницю, 3 лютого, відбудеться саміт Україна – ЄС, і, ймовірно, головним завданням єврокомісарів полягатиме в "управлінні очікуваннями", оскільки мало хто в Євросоюзі вважає терміни, що озвучені Шмигалем, реалістичними.

Водночас сам прем'єр сказав журналістам, що в п'ятницю Україна зможе здійснити "суттєвий стрибок уперед", особливо в конкретних галузях, таких як угода про безвізовий режим для промислових товарів, зупинення дії мита на український експорт ще на рік. Також він заявив про "активний прогрес" у приєднанні до схеми платежів SEPA (Єдина зона платежів у євро) та включення України до зони мобільного роумінгу ЄС.

"Ми очікуємо на прогрес і прискорення на нашому шляху до підписання цих угод", – заявив Шмигаль.

Читайте також: Ми рішуче налаштовані виконати свою частину роботи – Мішель про вступ України до ЄС

Детальніше про умови, які має виконати Україна для вступу до ЄС та про те, що чекає на нашу країну на довгому шляху до євроінтеграції, читайте у статті Дмитра Шульги "Коли Україна може стати членом ЄС і як не прогаяти шанс".