UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль не зміг допомогти в позбавленні Бойка звання Героя України

Прем’єр-міністру не вистачило підстав для запровадження санкцій проти депутата від ОПЗЖ.

Минулого місяця президент України Володимир Зеленський розглянув петицію з вимогою позбавити лідера забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка звання "Герой України" та доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю вивчити можливість застосування персональних санкцій проти зазначеного політика, що дозволило б виконати прохання українців. Однак главі уряду не вдалося знайти обґрунтованих підстав для цього, повідомили в ОП у відповідь на запит руху ЧЕСНО.

"Листом від 13 січня 2023 року прем’єр-міністр України Д.Шмигаль поінформував президента України та автора петиції, зокрема про недостатність наразі підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Ю.Бойка", – йдеться в документі.

Рух ЧЕСНО

Петиція щодо негайного позбавлення депутата звання "Героя України" має понад 26 тисяч підписів. Необхідні 25 тисяч вона зібрала ще в листопаді 2022 року.

Читайте також: Більшість українців виступають за позбавлення мандату представників заборонених нині партій — опитування

Раніше повідомлялося, що майже 70 народних обранців відмовилися залишати свої підписи під зверненням до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука щодо позбавлення повноважень депутатів заборонених проросійських партій