UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шкільна освіта у Австрії: що треба знати українцям

В країні ще в березні створили умови для навчання наших школярів.  

Станом на середину червня кількість біженців з України, які зареєструвалися для тимчасового захисту або в аналогічних національних схемах захисту в країнах Європейського Союзу становило 3,207 млн. З них майже 72 тисячі знаходяться у Австрії.

Читайте також: WP: Австрія намагається позбутися впливу Росії після вторгнення в Україну

Особливості шкільної освіти в Австрії

В Австрії всі діти від 6 до 15 років зобов’язані здобувати загальну дев'ятирічну шкільну освіту, повідомляє Освіта.ua. Початкова школа включає 4 класи та охоплює дітей від 6 до 10 років. В середній школі навчаються з 10 до 14 років.

Успішне закінчення середньої школи дозволяє учням навчатися в політехнічній школі або продовжувати навчання у загальноосвітній повній середній школі чи професійно-технічному училищі або технікумі.

Освіта у державних закладах відбувається німецькою мовою. Уряд Австрії ще в березні почав працювати над створенням окремих класів для українських дітей із вивчення німецької мови на початковому рівні. Станом на 25 березня у Відні для українських школярів відкрилися вже десять таких класів, які мають назву «Neu in Wien» (Нові у Відні).

У містах Відень, Лінц, Грац працюють українські суботні або недільні школи. Навчання в деяких таких школах є платним і це слід уточнити заздалегідь.

Як відправити дитину до школи в Австрії

Щоб зарахувати дитину чи підлітка до початкової, середньої, політехнічної чи вищої професійної школи необхідно:

Також додатково в листі можна зазначити:

Після отримання місця у школі необхідно: