UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шість країн вийшли з червоної зони по коронавірусу

МОЗ оновило список країн за кількістю випадків зараження на коронавірус.

До списку червоних зон, який МОЗ оновив 27 листопада, увійшли 26 держав через підвищення рівня захворюваності в порівнянні з Україноюя. і ще 12 країн через відсутність доступної статистики. Всього кількість держав червоної зони скорочено з 44 до 38.

Порогом для потрапляння в червону зону є статистика зі захворюваності на коронавірус, кількість зареєстрованих нових випадків захворювання не повинна перевищувати 451,8 випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів.

У зелену зону за тиждень перейшли Бельгія, Іспанія, Велика Британія, Монако, Нідерланди, Словаччина. У червоній зоні - Чорногорія, Болгарія, Сербія, Австрія, Хорватія, Польща, Італія, США, Чехія. У зеленій зоні перебувають Росія, Білорусь, Туреччина, Єгипет, ОАЕ, Молдова, Канада, Домініканська республіка, Мальдіви.

Всі, хто прибувають в Україну з країн зеленої зони, не повинні проходити карантин. Якщо людина прибула з країни червоної зони, їй необхідно пройти 14-денну самоізоляцію.

Як повідомлялося, за добу в Україні діагностували більше 16 тисяч нових випадків COVID-19.

З 26 листопада швидку допомогу для хворого на коронавірус пацієнта можна буде замовити через контакт-центр, що має прискорити процедуру.

Головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що потужності державних лабораторій в Україні дозволяють тестувати на COVID-19 всіх, кого направляють лікарі.

Середньостатистичну історію "лікування" одного ковід-позитивного українця читайте в матеріалі Алли Котляр і Оксани Онищенко «Не пацієнт, а терпила?".