UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щоб захистити країну в майбутньому: Британія навчатиме українських пілотів

Ріші Сунак повідомив про розширення програми підготовки українських військових.

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що його країна почне навчати українських пілотів, передає The Independent. Також британці тренуватимуть морську піхоту.

«Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо цю підготовку від солдатів до морської піхоти та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому. Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військове обладнання на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом багатьох років», – заявив Сунак.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 8 лютого, відвідає Велику Британію. Там він там зустрітися з українськими військовими, які проходять там навчання.

Читайте також: Маркарова розповіла про перебіг переговорів щодо надання Україні винищувачів F-16

Нагадаємо, для захисту неба Україні потрібно близько 200 винищувачів – до п'яти бригад, кожна з яких налічуватиме по три ескадрильї. Пріоритетом  залишаються американські літаки F-16, адже вони мають широкий спектр засобів ураження - можуть і бути по наземних цілях, і по аеродинамічних.