UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала три групи бойовиків, причетних до трагедії в Одесі

Терористичні угруповання готували теракт в Одесі під керівництвом громадянина РФ.

Служба безпеки України затримала три озброєні групи терористів, які причетні до подій 2 травня в Одесі, а також до нападу на блокпост поблизу Котовки в Одеській області. Про це поінформував голова СБУ Валентин Наливайченко.

Він поінформував про закінчення двох спецоперацій і затримання особливо небезпечних озброєних груп правопорушників.

За його словами, одна група затриманих яка складається трьох чоловік була пов'язана безпосередньо з антимайданом і подіями 2 травня в Одесі, а друга група під керівництвом громадянина Росії підтримувала зв'язки з російськими спецслужбами і отримувала завдання, гроші, вибухівку і зброю для вчинення терактів в Одесі та Одеській області.

Наливайченко зазначив, що при розслідуванні нападу на блокпост поблизу Котовки Одеської області, спецслужби вийшли на третю групу терористів.

Читайте також: СБУ затримала підозрюваного у трагедії в Одесі

За його словами, був затриманий громадянин України, який мав відношення до одного з інтернет-видань, на якому він розміщував підготовлені заздалегідь відео, і який також був притягнутий до вербування найманців у терористичні групи Одеської областей.

Раніше радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив про завершення розслідування травневої трагедії в Одесі. За результатами слідства, кримінальне переслідування торкнеться 24 осіб.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися масові зіткнення прихильників єдності України і сепаратистів. В ході масових заворушень загинули 48 людей і постраждали більше 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Після нападу прихильниками РФ на учасників маршу за Україну і вбивства проукраїнського активіста, сепаратисти сховалися в Будинку профспілок, звідки періодично летіли коктейлі Молотова і стріляли з вогнепальної зброї. Після цього в будівлі почалася пожежа. Пожежна машина, за даними очевидців, приїхала через півгодини. Проукраїнські активісти, які весь цей час залишалися зовні, намагалися допомогти вибратися тим, хто забарикадувався всередині.