UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала підозрюваного у трагедії в Одесі

У активіста "антимайдана" було вилучено арсенал зброї.

Служба безпеки України затримала активіста акції, відомої як "антимайдан", 2 травня в Одесі, в результаті якої загинуло до 50 осіб. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

У Наливайченка рапортують, що підозрюваний у своїх свідченнях уже зізнався, що був активним учасником подій біля Будинку профспілок в Одесі.

У повідомленні СБУ також відзначається, що в ході обшуку у квартирі затриманого 1956 р.н. органами було вилучено мисливську зброю Форт-201, набої до автомата Калашникова 5,45 мм, карабін СКС і пневматичний пістолет та набої до них.

Також у зловмисника виявлені інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, електронні схеми і комплектуючі, які використовують в якості електронних детонаторів для дистанційного вибуху, а також примірники терористичної агітаційної газети "Новоросія".

Раніше радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив про завершення розслідування травневої трагедії в Одесі. За результатами слідства, кримінальне переслідування торкнеться 24 осіб.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися масові зіткнення прихильників єдності України і сепаратистів. В ході масових заворушень загинули 48 людей і постраждали більше 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Після нападу прихильниками РФ на учасників маршу за Україну і вбивства проукраїнського активіста, сепаратисти сховалися в Будинку профспілок, звідки періодично летіли коктейлі Молотова і стріляли з вогнепальної зброї. Після цього в будівлі почалася пожежа. Пожежна машина, за даними очевидців, приїхала через півгодини. Проукраїнські активісти, які весь цей час залишалися зовні, намагалися допомогти вибратися тим, хто забарикадувався всередині. !zn