UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала на хабарі заступника в.о. голови Податкової служби Києва

Разом з чиновником затримали його посібника.

© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки України затримала заступника в. о.  начальника Головного управління Державної податкової служби Києва. За даними спецслужби, він причетний до вимагання хабаря у київських підприємців, повідомили в СБУ. 

«Задокументовано як фігурант одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. В обмін на грошову «винагороду» чиновник обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального», – зазначили в СБУ.

Підозрюваний комунікував із очільником компанії та передав хабар через свого знайомого. СБУ також задокументувала, що чиновник отримав першу частину грошей та затримала його із посередником, коли передавали другу частину суми.

Зазначимо, що у в. о. ГУ ДПС у м. Києві є два заступники – Інна Якушко та Сергій Кондратюк. Однак на фото спецслужби видно, що затримали вони чоловіка.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмисникам загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Правоохоронці також намагаються встановити всіх причетних до оборудки осіб.

Читайте також: Корупція у податковій Харківської області: НАБУ оголосило три нові підозри у справі про підкуп фіскалів

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки спільно з Офісом генерального прокурора затримали в Києві директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Державної митної служби. Разом із ним затримали його заступника за підозрою в налагоджені схеми «обкладання даниною» регіональних митниць.

Щоправда, тоді джерела ZN.UA в системі митниці звернули увагу, що слідчі дії Служби безпеки  майже не зачепили рядових митників, чиїми руками і збирають ті «побори», які за версією СБУ потім «інкасує» внутрішня служба безпеки. Це викликає підозру, що проведена операція – один із проявів внутрішньої боротьби між силовими органами за контроль над «інкасацією митниці».